Het persoonlijke verhaal van de oprichter van Snorefree.

Slaapt u regelmatig op de bank, omdat u blijft snurken? Of heeft u al duizenden euro’s gespendeerd aan andere oplossingen tegen het snurken die niet werken? Stop hier dan mee en leer van de persoonlijke ervaringen van de oprichter van Snorefree. Snurken zorgt namelijk voor meer problemen dan de meeste mensen denken.

De grote problemen rondom het snurken zijn begonnen in 2005, toen sliep ik al meer dan de helft van de tijd op de logeerkamer. Mijn vrouw vond namelijk dat ik teveel en te hard snurkte. Dit was het punt waarbij ik dacht, nu moet er echt een oplossing komen want anders zou ik wel is met mijn koffertjes buiten gezet kunnen worden. In mijn zoektocht naar een oplossing ben ik bij de firma Snorex terechtgekomen. Bij het bedrijf heb ik ongeveer 1200 euro neergeteld voor een anti snurkbeugel op maat. Deze beugel heb ik een drietal nachten geprobeerd, maar hier kon ik onmogelijk mee slapen. Voor mijn gevoel was het echt een martelwerktuig. Ik had er alles voor over om mijn relatie te redden, maar dit ging echt te ver. Ondanks de mooie beloften van Snorex en bekende Nederlanders die er voor adverteerden voelde ik me zwaar opgelicht. Bij dit product wordt er met een zware veer je tong naar beneden gedrukt en dit was voor mij en achteraf ook voor vele andere ondraaglijk. Het klopt dat je niet meer snurkt, maar het probleem is dat je ook niet meer kan slapen. Voor mijn gevoel had ik mijn uiterste best gedaan door diep in de buidel te tasten voor een snurkoplossing, maar zonder succes. Voor mijn gevoel had ik er alles aan gedaan, dus mij viel niets te verwijten. Uiteindelijk ben ik toch weer gaan slapen zonder een snurkoplossing en ik hoopte dat mijn vrouw, zoals vele andere partners er opnieuw aan zou kunnen wennen. Het probleem was jammer genoeg dat ik na enkele dagen weer op de logeerkamer lag. Dit schoot niet op voor mij en iedereen in mijn directe omgeving. 
 

Uiteindelijk ben ik naar een slaapkliniek gegaan waar ze mij uitvoerig getest en onderzocht hebben. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat ik geen apneu had. De reden waarom ik geen apneu had was, omdat ik te weinig ademstops binnen één minuut had om deze indicatie te krijgen. Regelmatig haalde ik soms wel tijdens het slapen 2 minuten lang geen adem met als gevolg dat ik na 2 minuten in ademnood als een vis op het droge naar zuurstof hapte. Hierdoor kon ik nooit in een diepe slaap terecht kon komen. Dit was dan ook de reden waarom ik snurkte en zo moe en futloos aan de dag begon. 
 

De KNO arts in het ziekenhuis heeft me vervolgens een anti snurkbeugel aangemeten die ik zelf kon verstellen. De kosten voor deze snurkbeugel bedroegen wederom 1200 euro en deze kosten worden helaas niet vergoed, omdat ik geen officiële apneu indicatie had. Deze 1200 euro moest ik daarom wederom uit eigen zak betalen, waardoor het totale bedrag al op ongeveer 2400 euro kwam te staan. De snurkbeugel van het ziekenhuis functioneerde naar behoren waardoor ik eindelijk snurkvrij kon slapen en in de ochtend weer fit kon staan. Achteraf was de verstelmogelijkheid van de snurkbeugel een groot minpunt, want zodra ik weer een beetje begon met snurken moest ik het bitje steeds opnieuw verstellen. Met enige regelmaat kreeg ik steeds weer en vaker een elle boog in mijn zij, waardoor ik de snurkbeugel keer op keer strakker aandraaide. Dit heeft uiteindelijk het resultaat op heeft geleverd dat mijn onderkaak steeds verder naar voren is geschoven. Als je van een stevige onderkaak houdt a la Marlon Brando dan is er niets aan de hand, maar dit schoonheidsideaal wordt niet door iedereen gedeeld. 
 

Deze bovenstaande ervaringen hebben ertoe geleid dat ik naar een oplossing op zoek ben gegaan die veilig, esthetisch verantwoord en betaalbaar is. Uiteindelijk ben ik in contact gekomen met een tandtechnisch laboratorium genaamd Natural Dental waar ik mijn ervaringen mee heb kunnen delen. Samen met Natural Dental zijn we tot de conclusie gekomen dat het op deze manier niet verder kon, er moest namelijk een werkende en betaalbare snurkbeugel op de markt komen. Om deze reden heb ik een jaar lang verschillende varianten van snurkbeugels getest. Uit deze testen hebben wij de belangrijkste feiten op een rij gezet en na een half jaar testen hadden we voor mij de ideale variant samen kunnen stellen. Nu werd het dan ook tijd om andere snurkers in Nederland de beugel te laten testen. Dit is gebeurd door middel van een testpanel van zware snurkers waaronder ook Apneu patiënten. Ieder persoon van het testpanel heeft een gratis snurkbeugel op maat gekregen waardoor de ervaring optimaal getest kon worden. De reacties waren verbluffend en iedereen was zeer enthousiast. Mensen uit het testpanel begonnen uit zichzelf al de snurkbeugel te introduceerden aan andere snurkers en we kregen spontaan mailtjes van hun partners die ons bedankten. Het was ons gelukt om een veilig, betaalbaar en ook nog enigszins esthetisch verantwoorde anti snurkbeugel te ontwikkelen. Persoonlijk slaap ik er nu al bijna een jaar mee en ik heb de snurkbeugel dagelijks in. De snurkbeugel van Snorefree is veel lichter dan de KNO variant en draagt veel prettiger. Het blijft altijd een kwestie van wennen, omdat je iets in je mond krijgt maar na 1 of 2 dagen ben je daar aan gewend. Sommigen uit het testpanel hadden zelfs geen gewenningsperiode nodig, maar het allerbelangrijkste is, dat er niemand meer snurkt!


Door de snurkbeugel van Snorefree slapen partners weer bij elkaar en mensen met vermoeidheidsklachten voelen zich weer fit wanneer zij opstaan. De eindconclusie is dat er nu een prettige, veilige, esthetische verantwoorde en vooral betaalbare snurkbeugel op de markt is. Wacht daarom niet langer en onderneem nu actie, ik bespaar u graag mijn lange weg naar het stoppen met snurken.